Sinusitis

Genyantritis is een vorm van sinusitis, uitgedrukt in het ontstekingsproces van de maxillaire (maxillaire) sinussen en de meest voorkomende ENT-ziekte. De maxillaire sinussen zijn vertegenwoordigers van de neusbijholten, die luchtholten zijn. Het belangrijkste doel van deze sinussen is het egaliseren van druk tussen het atmosferische en het intracraniale, de prestatie van resonatorfuncties en airconditioning. De beroerte van de maxillaire sinussen wordt teruggetrokken in de neusholte en van binnenuit worden ze bekleed met het slijmvlies dat grenst aan het botskelet. In de regel ontwikkelt sinusitis als gevolg van niet-genezen verkoudheden en verkoudheden, evenals problemen met de gezondheid van de tanden van de bovenste rij. Ontsteking van de maxillaire sinussen manifesteert zich door verstopte neus, congestie van slijm en afvoer van etterende afscheiding. Bij deze vorm van sinusitis zijn er stankafwijkingen, breukpijn in het gebied van de slapen en neus, waardoor de temperatuur stijgt tot 38 graden Celsius. Sinusitis bederft aanzienlijk de kwaliteit van leven, omdat deze ziekte gepaard gaat met een afname in aandacht en geheugen, wat een verlies aan efficiëntie en vermoeidheid met zich meebrengt.

Behandeling van sinusitis is belangrijk om in een vroeg stadium te starten, anders kan het een etterachtige vorm aannemen en een aantal andere ziekten veroorzaken. Een otolaryngoloog moet een behandelplan maken. Sinusitis komt voor in acute en chronische vorm. Bij acute sinusitis raakt het slijmvlies van de maxillaire sinus ontstoken. De ziekte treft ook de vaten en het bindweefsel. Bij chronische sinusitis worden het bot en de submucosa van de maxillaire sinussen aangetast. Ziekte van de sinusitis wordt niet geassocieerd met leeftijd en geslacht. Meestal met sinusitis komen mensen in de herfst- en winterperiodes, evenals tijdens de komst van de lente.

De eerste tekenen van sinusitis komen tot uiting in de vorm van koorts, koorts, zwakte, loopneus en verstopte neus, pijn in het gezicht. Pijn kan aan het voorhoofd, de tanden en de brug van de neus worden toegediend. Met mechanische actie in pijnlijke gebieden neemt de pijnintensiteit toe en kan deze zich uitbreiden naar het infraorbitale gebied. Ook voor de eerste tekenen van genyantritis wordt gekenmerkt door roodheid en wallen van de oogleden. Laten we de symptomen van sinusitis nader onderzoeken.

Pijn bij sinusitis is een van de meest opvallende symptomen. Pijnen zijn in de regel gelokaliseerd in het nasale gebied, maar kunnen zich ook verspreiden naar nabijgelegen gebieden. Dergelijke pijnlijke gewaarwordingen nemen toe bij avond en nacht, en ’s morgens meestal verstoren ze de patiënt niet erg. Bij genyantritis komt een symptoom zoals pijn in het hoofd vaak voor. En met eenzijdige genyantritis doet de getroffen helft van het hoofd pijn, en de tweede doet dat niet. Bij patiënten met sinusitis wordt de vervorming van de stem in de richting van de neusholtes, congestie van de neusholtes en, als gevolg daarvan, de verstoring van normale neusademhaling opgemerkt. De neus kan volledig worden gelegd en kan afwisselend links en rechts liggen. Een helder teken van sinusitis met een lichte verstopte neus is een loopneus met transparante mucoïde of geelgroene etterende afscheiding. Hoge koorts en zelfs koorts vergezelt acute maxillaire sinusitis, en bij chronische sinusitis kunnen slechts geringe verbeteringen worden waargenomen. In aanwezigheid van bacteriën in de nasopharynx stijgt de lichaamstemperatuur. Voor allergische sinusitis is hoge temperatuur niet typerend. Een interessant leeftijdsgebonden kenmerk van de ziekte is dat de sinusitis bij ouderen lekt met een lichte temperatuurstijging. Het resultaat van onderzoek door wetenschappers van wereldklasse was de conclusie dat de temperatuur bij genyantritis wordt beïnvloed door leeftijd, de staat van immuniteit en de individuele kenmerken van de patiënt. Met de ontwikkeling van sinusitis bij patiënten kunnen frequente lacrimatie en onaangename nasmaak optreden na het eten. Een patiënt met ontsteking van de maxillaire sinussen ervaart een frequent gevoel van vermoeidheid, zwakte en verstoringen in slaap en eetlust. Bij genyantritis kan de patiënt paroxysmale hoest en koude rillingen krijgen.

Behandeling van sinusitis wordt uitgevoerd door een otolaryngoloog. De arts schrijft in de regel medicamenteuze therapie voor. Voor de behandeling van sinusitis met ernstig pijnsyndroom of etterende afscheiding worden neusspoelingen voorgeschreven. Om ontstekingen te verwijderen, voert u vaak een laserbehandeling uit. Het verloop van een dergelijke behandeling is maximaal 2 maanden.

De eerste tekenen van sinusitis bij kinderen zijn benauwdheid en afscheiding uit de neus, vermoeidheid en wispelturigheid. Pediatrische genyantritis vereist een spoedbehandeling, omdat het gebrek aan tijdige therapie kan leiden tot de ontwikkeling van adenoïde-vegetaties. Sinusitis bij kinderen kan gepaard gaan met pijnsyndromen in het hoofd en het gebit, koorts, rillingen, blozen en zwelling van de wangen. Genyantritis beïnvloedt de kwaliteit van leven van een kind en zijn gedrag: kinderen worden prikkelbaar, ze worden gestoord door eetlust en slaap. Genyantritis bij kinderen kan een verstoorde geur veroorzaken en het timbre van de stem veranderen. Behandeling van pediatrische genyantritis wordt uitgevoerd door een KNO-arts, hij schrijft procedures en preparaten voor van sinusitis.

Nasale afscheiding met genyantritis

Sinusitis loopt zelden “zonder snot”. Het is interessant dat de kleur van deze afscheidingen verschilt op elk niveau van de ziekte. De kleur van de ontlading en hun consistentie stellen de specialist in staat om de fase van sinusitis te kennen en de juiste behandeling te plannen. Voor sinusitis zijn karakteristieke witte, geelgroene en groene afscheiding. Witte sopers in sinusitis spreken over zijn beginfase of het stadium van herstel. Toewijzingen zijn slijmerig van aard en kunnen dik zijn. Snotjes met een geelachtig groene tint duiden op een acute vorm van de ziekte, omdat gele tonen de aanwezigheid van pus aangeven. Groen snot is een zeker teken van een sterke ontsteking van de maxillaire sinussen. Bij ernstige vormen van sinusitis in de afscheiding uit de neus kunnen bloedstolsels worden gevonden. Bloedingen van de neus komen ook voor tijdens de ontwikkeling van sinusitis.

Genyantritis is besmettelijk?

Alle mensen die geconfronteerd worden met deze ziekte, maken zich zorgen over de vraag: is het besmettelijk of niet? Laten we proberen een antwoord te geven. Op zichzelf is sinusitis geen besmettelijke ziekte, maar het is ook veilig voor anderen om het te noemen. Wetenschappers hebben bewezen dat de aanwezigheid van chronische sinusitis in het gezin het risico op het ontwikkelen van luchtweginfecties bij gezonde leden verhoogt. Dit komt door constant contact met de infectie. Het grootste risico is voor kinderen, omdat hun immuniteit nog niet volledig is versterkt. Dit geeft aan dat niet zozeer de sinusitis niet besmettelijk is, en ook dat het beter is om gezonde mensen te beschermen tegen nauwe communicatie met patiënten, vooral als het gaat om de acute vorm van de ziekte.

Reactie achterlaten