Gastritis

Gastritis is ontsteking van de maagvoering en kan voor veel verschillende redenen optreden. Soms wordt gastritis veroorzaakt door alcoholisme, roken en bepaalde drugs. Andere mensen worden gediagnosticeerd met gastritis nadat een infectie is opgetreden in de maagvoering. Gastritis kan veel symptomen veroorzaken, die opgeblazen gevoel, buikpijn, diarree, misselijkheid en braken omvatten.

Gastritisbehandeling is gewoonlijk acetaminophen, aspirine of NSAID’s (niet-steroïde anti-inflammatoire medicijnen). Sommige mensen nemen ook sterke medicijnen zoals corticosteroïden om de symptomen te verlichten. Er zijn ook over-the-counter antacida’s beschikbaar zonder recept om te kopen. De meest voorkomende medicijnen van deze over-the-counter zijn niet-steroïdale ontstekingsremmen.

Nonteroidale ontstekingsremmers werken om de ontsteking van de voering van de maag te verminderen. Ze werken door de productie van maagzuren te verminderen. Ze verminderen de symptomen van gastritis en maagklachten omdat ze het aantal maagzuurmoleculen verminderen die in de maag aanwezig zijn. Een ander belangrijk effect van NSAID’s is dat ze voorkomen dat mensen peptische zweren en galblaasaanvallen ontwikkelen. Ze verminderen ook het risico op het ontwikkelen van slokdarmkanker en maagkanker.

Als je dokter denkt dat je gastritis hebt, kan hij een bovenste endoscopie aanbevelen om te zien of het probleem is gevorderd. In een bovenste endoscopie wordt een licht in de buik geïntroduceerd door de navel en de luchtpijp. Het licht activeert beeldvormingen die abnormale littekens in de maagvoering tonen. Er wordt ook een röntgenfoto genomen om te zien of er afwijkingen zijn in het functioneren van de LES. Indien een van deze procedures bewijsmateriaal onthult van een ernstiger aandoening, zoals galstenen, is een chirurgische procedure om het getroffen weefsel te verwijderen noodzakelijk.

Hoewel acuut of plotseling, produceert gastritis in het algemeen weinig andere symptomen dan buikpijn, misselijkheid en een verlies van eetlust. Chronische, terugkerende gastritis kan symptomen veroorzaken die sterk vergelijkbaar zijn met die van maagzuur of indigestie. Sommige van de meer voorkomende symptomen zijn botten, spieren en gewrichtspijn, braken, opgeblazen gevoel, diarree, krampen, rillingen en zweten. Behandeling bestaat meestal uit antacida om de symptomen te verminderen en het gebruik van medicijnen om de ontsteking te verlichten. NSAIDS, zoals aspirine en ibuprofen, kunnen ook worden gebruikt om de ontsteking te behandelen.

Veel mensen die lijden aan acute of chronische gastitis-symptomen worden geadviseerd om onmiddellijk een NSAID te nemen bij het ervaren van een van de symptomen. Ze worden ook geadviseerd om pittig voedsel, vetvoeding, chocolade, pepermunt, knoflook en alcohol te vermijden. Langdurige behandeling met NSAID’s kan ook resulteren in de symptomen die terugkerend zijn. Het wordt vaak aanbevolen dat patiënten stoppen met het nemen van hun reguliere medicijnen terwijl ze de NSAID’s nemen.

Om symptomen te behandelen, zijn maagzweren soms noodzakelijk. Maagzweren worden veroorzaakt door het onvermogen van het lichaam om de beschadigde gebieden van de maagvoering te herstellen. Dit zorgt ervoor dat de maag omzweren of gaten in de voering ontwikkelt. Deze maagzweren worden gastritis genoemd en worden vaak behandeld met medicijnen en chirurgie. Chirurgie is aangegeven als de gastritis niet reageert op conventionele behandeling.

Helicobacter Pylori-bacteriën zijn het causatieve agent van gastritis. De infectie vindt plaats wanneer de bacterie in staat is om door de maagvoering in de twaalfvingerige darm te reizen. Deze bacterie is gekoppeld aan een aantal verschillende soorten maaginfecties, waaronder slokdarm, gastritis en cholecystitis. Omdat het zo snel kan reizen, wordt de infectie vaak gekenmerkt door koorts, een vuile ruikende geur en milde tot matige pijn. Hoewel dit type gastritis niet vaak wordt geassocieerd met een infectie in de maag of twaalfvingerige darm, is het nog steeds belangrijk om het snel te behandelen, omdat het een onderliggend probleem kan worden. Antibiotica zullen de infectie niet genezen;Ze zullen alleen voorkomen dat het zich verspreidt naar andere delen van het lichaam, zoals de longen en de hersenen.

Reactie achterlaten