Spataderen op de benen

Symptomen van spataderen

Als je benen steeds moe worden, er zwaartekracht en krampen zijn, zwelling (vooral tegen de avond), begon je uitstekende aderen en vasculaire sterretjes op te merken – je moet een fleboloog raadplegen. Overleg met een fleboloog moet een echografisch onderzoek van aders omvatten (duplex angioscanning). Met deze diagnose kunt u de algehele conditie van aders, hun anatomische kenmerken, de snelheid van de bloedstroom, de werking van kleppen beoordelen en de diameter van de verwijde ader bepalen en controleren op bloedstolsels.

Moderne behandeling van spataderen

Cosmetische problemen (“mesh” op de benen) kunnen met behulp van microscopie worden verwijderd. Met grotere vergrote aderen, kunnen flebologische artsen succesvol omgaan met verschillende soorten sclerotherapie en EVLK (intravasculaire laserbehandeling van aders). Wanneer een operatieve behandeling wordt getoond, worden methoden van minimaal invasieve chirurgie toegepast.

Door de effectiviteit van de behandeling te vergroten en het risico op recidief van spataderen te minimaliseren, kan gecombineerde behandeling worden toegepast. Grote aderen worden bijvoorbeeld uitgeschakeld door een laser uit de bloedbaan en kleinere aderen en hun instroom zijn schuimige sclerotherapie.

Preventie van ziekten van aderen

Een belangrijk onderdeel van de behandeling en de belangrijkste manier om spataderen te voorkomen, is compressietherapie – het dragen van speciale gebreide kleding voor aders. Het therapeutische en preventieve effect van dergelijke knitwear is gebaseerd op het feit dat deze producten (kousen, sokken, panty’s) zorgen voor de juiste verdeling van de druk op de aders, vermoeidheid en zwaarte in de benen verminderen. Maar het is belangrijk om te begrijpen dat het dragen van gebreide kleding supplementen, maar niet in de plaats van andere methoden van behandeling.

Meer informatie over methoden
sclerotherapie
Een moderne techniek voor het verwijderen van spataderen met de introductie van een speciale substantie in de ader – sclerosant. Met de hulp van sclerosus ‘plakt de vergrote ader’ samen en wordt hij uitgeschakeld van de totale bloedstroom en begint het bloed door de gezonde bloedvaten te stromen. Om een ​​therapeutisch effect te bereiken, zijn in de regel 3 tot 5 procedures vereist. Hun aantal en frequentie wordt bepaald door de arts. Afhankelijk van de diameter en lengte van de uitgezette ader scleroserende gebruik van verschillende soorten – mikroskleroterapiya (kleine aders), sclerotherapie (grotere aders) echosclerotherapy – wordt uitgevoerd onder echografische controle plaatsvinden, en is een alternatief voor conventionele bewerkingen.

Laserbehandeling van aderen (EVLK)

Een effectieve, zachte methode om aderen te verwijderen, die is geclassificeerd als een “kantoorflebologie” met een snelle herstelperiode – twee uur na een dergelijke procedure verlaat de patiënt de kliniek alleen en kan hij terugkeren naar het gebruikelijke ritme van het leven. Laserbehandeling wordt altijd gedaan onder toezicht van echografie. Hierdoor kunt u alleen werken op de aangetaste delen van het veneuze systeem, zonder gezonde schepen te verwonden.

Waar spataderen behandelen

Ondanks de beschikbaarheid van verschillende methoden, beslist de arts welke behandeling zal worden uitgevoerd op basis van de resultaten van de diagnose en indicaties voor het gebruik van een bepaalde techniek of een combinatie daarvan. Daarom is het erg belangrijk om de juiste kliniek voor behandeling te kiezen.

Vertrouw geen luide beloften en “exclusieve” manieren om spataderen te bestrijden, vraag om hulp van professionals. Besteed aandacht aan de specialisatie, de werkperiode en de mogelijkheden van het medisch centrum, de ervaring en kwalificaties van zijn specialisten.

“Centre of Phlebology” is een grote gespecialiseerde kliniek voor de behandeling van veneuze ziekten met vestigingen in belangrijke regio’s van Rusland.

Ervaren artsen, het gebruik van effectieve behandelmethoden en moderne apparatuur kunnen de kwaliteit van medische diensten op een constant hoog niveau houden.

Reactie achterlaten