Atherosclerose

Wetenschappers en artsen op het gebied van medicijnen zijn al geruime tijd op zoek naar behandelingen van atherosclerose. Ze hebben een verscheidenheid aan dingen geprobeerd die niet werken, zoals oefeningen, voedingsveranderingen, zelfs chirurgie. Hoewel al deze dingen op korte termijn symptoomverlichting kunnen bieden, heeft geen van hen eigenlijk de oorzaken van atherosclerose. In feite leren we meer over atherosclerose en hoe het te voorkomen, hoe meer we beseffen dat het medische systeem echt niets weet over atherosclerose.

Er zijn twee verschillende soorten benaderingen die worden gebruikt om te gaan met de oorzaken van atherosclerose. Men is om de ziekte zelf te behandelen, wat is met medicijnen zoals aspirine, ibuprofen of andere niet-steroïde ontstekingsremmende medicijnen. Deze medicijnen verdoven de slagaders in feite, waardoor de risicofactoren van het verkrijgen van plaque opgebouwd in de slagaders worden verminderd. Een andere aanpak van de behandeling omvat het voorkomen dat atherosclerose in de eerste plaats vormt. Dit kan worden gedaan met een combinatie van dieet, lichaamsbeweging en andere dingen.

Het meest voorkomende van de benaderingen voor het behandelen van atherosclerose is door het gebruik van antiplatelets. Antiplatelets werken door de vorming van een bloedstolsel in de slagaders te stoppen. Er is echter een groot probleem met het gebruik van antiplatelets. De meeste medicijnen in de farmaceutische markt zijn giftig voor de lever. Bovendien kunnen de antiplatelets zelf ook schade aan de hartkleppen veroorzaken, waardoor het risico op hartfalen wordt verhoogd. Daarom hebben zoveel onderzoekers hun aandacht gekregen voor het ontwikkelen van drugs die daadwerkelijk werken door de activiteit van een van de belangrijkste paden die betrokken zijn bij de productie van de substantie die verantwoordelijk is voor de vorming van cholesterol aan te remmen of te blokkeren.

Een dergelijke route wordt ontsteking genoemd. Wanneer het lichaam wordt blootgesteld aan een verwonding of toestand die ontsteking veroorzaakt, resulteert het vaak in een reeks wijzigingen die verband houden met celzwelling. Onder die veranderingen is een verhoogde productie van cytokinen door de witte bloedcellen er één. Naarmate er meer ontsteking optreedt, begint een positieve feedbackcyclus die de risicofactoren voor atherosclerose versterkt.

Een manier om de productie van cytokinen te blokkeren, is om medicijnen te gebruiken die eiwitkinase-receptoren remmen. Er zijn een aantal producten op de markt die precies dat doen. Een van de meest opwindende van deze producten is een verbinding genaamd AKR-miner. AKR-MINER wordt genomen als een tablet. Het wordt als zeer veilig beschouwd en het is getoond in klinische onderzoeken om de opbouw van plaques en atherosclerose in het cardiovasculaire systeem en het immuunsysteem te verminderen.

Andere medicijnen die effectief zijn geweest bij het behandelen van atherosclerose omvatten statines en andere nonsteroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s). Statines zijn verkrijgbaar als een klasse van verbindingen die bekend staan als Super-Statines. Ze werken door het cholesterolsynthese-proces te remmen. Aspirine, zoals de andere soorten NSAID’s, werkt door het verminderen van de vorming van cellen die vatbaar zijn voor ontsteking, waaronder monocyten en eukaryote cel prolifereert.

Een andere potentiële therapeutische aanpak voor de behandeling van atherosclerose is het gebruik van medicijnen die van invloed zijn op de expressie van lipoproteïnen. Een dergelijk medicijn, omega-3-vetzuren, wordt gevonden in sommige visolie en kan een effect hebben op het verminderen van lipidendepositie in de slagaders. Lipoproteïnen die geoxideerd zijn of vrij van lipidencomponenten worden verondersteld verantwoordelijk te zijn voor de verhardende en vernauwing van de slagaders. Drugs die oxidatie of verandering van het lipide-profiel kunnen voorkomen, kunnen een diepgaand effect hebben op cardiovasculaire morbiditeit en kan helpen bij het voorkomen van atherosclerose.

Als wetenschappers nieuwe informatie over de oorzaken van atherosclerose ontdekken, kunnen ze nieuwe behandelingen bieden voor atherosclerose. Huidige behandelingen vertrouwen grotendeels op veranderingen in levensstijl, zoals verhoogde fysieke activiteit en verminderd tabaksgebruik, die succesvol zijn bewezen in het beheer van chronische coronaire syndromen. Wetenschappers kunnen ook naar de rol van genetica kijken en de vraag stellen of er een genetische component is voor atherosclerose. De mogelijke redenen hiervoor zijn dat genetische componenten worden geërfd van ouders. Als de ouders lijden aan atherosclerose, lopen hun kinderen ook in gevaar. Nieuwe genetische technologieën en onderzoek zijn voortdurend op zoek naar antwoorden op de vraag wat atherosclerose veroorzaakt en hoe het te behandelen.

Reactie achterlaten